In het nieuws

Evenementen

Datum: 

donderdag 26 maart 2015

Op donderdag 26 maart 2015 nam het Helders Historische Reddingboten Collectief met twee boten en een inpandige expositie deel aan de manifestatie ‘Carrières aan Zee’ die werd gehouden in één van de gebouwen van het historische complex Willemsoord in Den Helder. Iedereen die meer wilde weten over de mogelijkheden in de offshore, techniek en Koninklijke Marine, kon zich volop oriënteren op zijn of haar toekomst. Met de manifestatie richtten de organisatoren zich specifiek op de bovenbouw van het voortgezet onderwijs: HAVO, VWO, VMBO, MBO en HBO (laatste leerjaren). Ouders en andere belangstellenden waren hierbij ook van harte welkom.

Dodenherdenking Wormerveer 2015

Publicatiedatum: 

zondag 10 mei 2015

Helders Historische Reddingboten Collectief nam in Wormerveer deel aan de dodenherdenking op 4 mei en de viering van 70 jaar vrede op 5 mei

drie historische reddingboten varen achter elkaar Op uitnodiging van het Comité 4 en 5 mei van Wormerveer vertrokken de ‘Dorus Rijkers’, de ‘Javazee’ en ‘De Zeemanspot’ op 4 mei om 09.30 uur uit Den Helder naar Wormerveer. Om 15.30 uur meerden de boten af bij het monument voor de gevallenen 1940-1945 aan de Zaanbocht.

Vlagvertoon van Helders Historische Reddingboten Collectief in de Baai van Zaandam tijdens Sail 2015

Datum: 

woensdag 19 augustus 2015 t/m zondag 23 augustus 2015

Op uitnodiging van de Organisatie ‘Stad aan de Zaan’ heeft het HHRC deelgenomen aan het Sail-evenement. Als vervanger van de ‘Javazee’, die aanwezig was bij de Visserijdagen in Den Oever, werd de ‘Prins Hendrik’ ingezet.
Aan het eind van de middag van 19 augustus passeerden de boten de Wilhelminasluis in Zaandam en meerden zij af bij het Zaantheater. De mogelijkheid om de reis van Den Helder naar Zaandam mee te maken, werd door enkelen gebruik gemaakt.

Nationale Reddingbootdag te Andijk 2014

Datum: 

zaterdag 3 mei 2014

Op vrijdag 2 mei vertrokken de Dorus Rijkers en de Zeemanspot naar Andijk respectievelijk Urk om daar, op uitnodiging van de KNRM, deel te nemen aan de lokale activiteiten in het kader van de jaarlijkse nationale reddingbotendag. Om ca. 09.00 uur vertrokken de beide boten uit Den Helder. Via Den Oever ging het richting Andijk waarna de Zeemanspot koers zette richting Urk. De Dorus meerde na een voorspoedige tocht om ca. 13.30 uur af in de jachthaven van Andijk. Hierna werd een bezoek gebracht aan het reddingstation alwaar afspraken werden gemaakt m.b.t.

Viering van 150 jaar Duitse Reddingmaatschappij in Bremerhaven

Datum: 

maandag 25 mei 2015 t/m zondag 7 juni 2015

Publicatiedatum: 

maandag 14 september 2015

logo DGzRS150 Jahre Seenotretter Van 28 mei t/m 1 juni 2015 vierde de Deutsche Gesellschaft zur Rettung Schiffbrüchiger (DGzRS) haar 150-jarig bestaan met feestelijkheden langs de Weser, van Bremerhaven tot Bremen.
Voor het feest waren vertegenwoordigers van de reddingmaatschappijen rond de Noordzee en de Oostzee uitgenodigd.
De Nederlandse afvaardiging bestond uit 19 boten. Deels nog actief in dienst bij de KNRM, deels oudgedienden.

Spelevaren op reddingboten

Datum: 

zondag 2 augustus 2015

Publicatiedatum: 

zaterdag 8 augustus 2015

Dagtochten zorgen voor behoud van Helders maritiem erfgoed

deelnemers aan de tochtDoor: Arie Booy

Met een zeer geslaagde tocht naar het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand hebben de drie boten van het Helders Historisch Reddingboten Collectief aangetoond dat ze zeer geschikt zijn voor uitjes over zee. Tientallen passagiers waren te gast op de Javazee, Dorus Rijkers en Zeemanspot die van Den Helder naar de oostzijde van de Afsluitdijk voeren. Na een bezoek aan het museum waar de slag om de Afsluitdijk uit mei 1940 herdacht wordt, keerden de boten weer terug naar de thuishaven.

Afscheid bestuursleden Dorus Rijkers Fonds

Datum: 

zaterdag 16 mei 2015

Publicatiedatum: 

donderdag 17 september 2015

‘Dorus Rijkers’ en ‘De Zeemanspot’ ingezet

Op 16 mei 2015 vond bij het Dorus Rijkers Fonds een bestuurswisseling plaats. De heren Dirk Dragt, Jan van Hall en Cees van Duyvendijk traden af, na zich vele jaren voor het Fonds te hebben ingezet. Als onderdeel van het afscheid kregen de heren en hun partners alsmede het huidige bestuur, onder andere een vaartocht van Dordrecht naar Rotterdam aangeboden. De vaartocht werd gemaakt met de ‘Dorus Rijkers’, ‘De Zeemanspot’ en de ‘Dorus Rijkers II’.

Pagina's